25 ANYS DE TINTA INVISIBLE!

 

Tinta Invisible és un taller de gravat, editorial i impremta d'obra gràfica que va obrir les seves portes al Raval l'any 1996.

En Ricard Ibernon, en Martí Guinovart, l'Àngels Arroyo i en Joan Moreno ens ajuntem poc després d'acabar els estudis i obrim l'espai que esdevindrà casa nostra. A poc a poc, els tòrculs, les cubetes, els punxons i els llibres omplen els baixos del carrer del lleó núm. 6.

Treballem plegats amb Josep Guinovart, amb qui comencem a créixer en les arts del gravat i del llibre. Poc després, Albert Ràfols-Casamada, Alfons Borrell i Joan-Pere Viladecans ja formen part dels artistes que passen pel taller.

L'any 1998 comencem amb la primera edició pròpia: un recull de gravats que comparteixen format realitzats per alguns dels artistes amb qui treballem sovint i que marca l'inici d'una trajectòria editorial que anirà creixent amb els anys. Carlos Pazos, Perejaume, Joan Foncuberta, Jo Milne, Jordi Alcaraz en són alguns.

Avui, a punt de fer 25 anys comptem amb una vintena d'edicions amb autors destacats de l'àmbit nacional i internacional. En l'última aventura editorial ens ha acompanyat Carlos Bunga. També hem ampliat l'equip, les tècniques i les activitats. Fem cursos de gravat, exposicions, edicions a mida, aiguafort i punta seca, estampa digital giclée, fotogravat...

Tinta invisible no ha deixat de créixer gràcies a tots el que heu passat pel taller. Estem contents i agraïts de poder fer el que ens agrada i mirem al futur a l'espera de fer-ne 25 més.

_

Carlos Bunga